5. - 6. Julidagene i Fredericia

Det sejrrige udfald fra Fredericia den 6. juli 1849 står stadig i dag ved mindehøjtidelighederne den 5. og 6. juli for os som et markant symbol. En manifestation af viljen og evnen til at skabe og fastholde friheden ud fra vore fælles værdier, som vi stadig sætter højt i Danmark.

Statuen - Den Tapre Landsoldat
Statuen - Den Tapre Landsoldat

174 - året for udfaldet fra Fredericia i 1849

Fejringen af 6. juli-dagene 2023 løber af stablen i de kommende dage. Som du måske allerede ved, gennemfører vi hele det traditionelle program med enkelte nye tiltag, som du kan læse mere om i programmet, som du finder på vores og Fredericia Kommunes hjemsider.

Allerede i september sidste år satte Borgmesteren, Garnisonskommandanten og Formanden for 6. Juli Komiteen sig sammen for at drøfte rammerne for dette år arrangement på baggrund af de erfaringer, som vi havde modtaget fra de mange frivillige foreninger, orkestre, musikkorps og involverede aktører. Vi fortsætter også drøftelserne om næste års jubilæum i 2024 – 175-året for Udfaldet for Fredericia.

Drøftelserne mundede blandt andet ud i, at 6. Juli Komiteen nu har fået et bedre budget til at klare de øgede udgifter og investeringer i kommende tiltag, herunder flytning af 6. Juli-frokosten til Eksercerhuset på Bülows Kaserne inden for voldene. Jeg vil gerne igen fremhæve det fantastiske samarbejde og sammenhold, der er mellem byen, garnisonen og 6. Juli Komiteen, samt alle øvrige deltagende og bidragende aktører. Uden det – ingen 6. juli. Tusind tak for det.

Igen i år deltager faner fra Forsvarsbrødrenes 7. Kreds øvrige Selskaber og Danmarks Samfundet fra Roskilde og Omegn, ligesom jeg opfordrer jer til at deltage i de mange aktiviteter i løbet af 6. Juli-dagene.

Jeg håber, at vi Ses.

Med broderlig hilsen

    Erik Schwensen

        Formand

Se i DEL 1 ...

Se dagens mange mindehøjtidligheder, blomster og kranselængninger, mindehøjtideligheden ved Ryes høj m.m.

Se i DEL 2 ...

3:35

Talerne ved - formanden for 6. Julikomiteen Erik Schwensen  og byens æresgæst Gruop CEO at MONJASA & Member og the Board, Anders Østergaard - fra balkonen på Meldahls Rådhus.

28:25

Talen ved Krigergraven ved Provst Ulrik Overgaard.

43:10

Talen på Landsoldatpladsen ved Fungerende Forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

46:15

Talerne fra balkonen  ved Garnisonkommandanten Henrik Graven Nielsen, Borgmester Steen Wrist og Formanden for 6. Julikomiteen Erik Schwensen fra balkonen på Meldahls Rådhus.