5. - 6. Julidagene i Fredericia

Det sejrrige udfald fra Fredericia den 6. juli 1849 står stadig i dag ved mindehøjtidelighederne den 5. og 6. juli for os som et markant symbol. En manifestation af viljen og evnen til at skabe og fastholde friheden ud fra vore fælles værdier, som vi stadig sætter højt i Danmark.

Statuen - Den Tapre Landsoldat
Statuen - Den Tapre Landsoldat

5. – 6. juli 2022 fejrer vi 173-året for udfaldet fra Fredericia i 1849

Kære Brødre

Sammen med omdelingen af BroderNyt fordeler vi, som noget nyt, også Programmet for 6. juli-dagene 2022. I programmet kan I læse om alle de aktiviteter, som løber af stablen i dagene omkring 6. juli. I måske allerede ved at vi igen gennemfører hele vores traditionelle program med enkelte nye tiltag, som I kan læse mere om i programmet.

Allerede i september sidste år satte Borgmesteren, Garnisonskommandanten og Formanden for 6. Juli Komiteen sig sammen og drøftede rammerne for dette år arrangement på baggrund af de erfaringer, som vi havde modtaget fra de mange frivillige foreninger, orkestre, musikkorps og involverede aktører. Vi begyndte også at tænke tanker frem mod det næste jubilæum i 2024 – 175-året for Udfaldet for Fredericia.

Drøftelserne mundede blandt andet også ud i, at 6. Juli Komiteen nu har fået et tilstrækkeligt budget til at klare alle nuværende udgifter og investeringer i kommende tiltag, som vi først kan røbe på et senere tidspunkt. Her vil jeg gerne fremhæve det fantastiske samarbejde og sammenhold der er mellem byen, garnisonen og 6. Juli Komiteen, samt alle deltagende aktører. Uden det – ingen 6. juli. Tusind tak for det.

I år deltager også faner fra Forsvarsbrødrenes 7. Kreds øvrige Selskaber, ligesom jeg opfordrer jer til at deltager i de mange aktiviteter under 6. Juli-dagene. Vi Ses :-)

Med broderlig hilsen

Erik Schwensen

Formand